2013. szeptember 11., szerda

Mi lesz Zagyva Gyulával?

Közelednek a választások, ezzel együtt minden napra jutnak találgatások a különböző pártok listáit illetően. Nem maradhat ki a fikciók közül a Jobbik sem, a nemzeti párt háza táján jelenleg a keményebb vonalat képviselő Zagyva György Gyula jövője ad találgatásokra okot.

Vona Gábor Facebook oldalán tett közzé egy írást, melyből kiderül, hogy a HVIM vezér a 2014-ben kezdődő ciklus idején is szerepet kap-e a Jobbik parlamenti frakciójában.

Mi lesz Zagyva Gyulával?
A mai napon az egyik balliberális hírportálon megjelent, hogy Zagyva Gyula távozik a politikából, nem indul sem egyéni, sem listás képviselőként 2014-ben. A cikk magyarázata szerint a képviselő maga döntött így, de ez a döntése találkozott a párt vezetőségének elképzeléseivel is. Idézem őket: "Vona Gábor pártelnök ugyanis úgy látja, hogy Zagyvát nehezen lehet kezelni."
Azóta a sajtó ezen a témán rugózik, úgyhogy adok nekik egy kis eligazítást. Egyrészt, hogy ki lesz 2014-ben képviselő az sem egyéni, sem lista tekintetében nem dőlt el. Vagyis a felvetés egyáltalán nem aktuális. Az ilyen hírek általában vagy puszta találgatások, vagy valamilyen rossz szándékú ékverési kísérletek.
Másrészt Zagyva Gyula, aki a HVIM vezetője, a két szervezet közötti választási megállapodás értelmében került a Jobbik frakciójába. Valóban a radikálisabb árnyalathoz tartozik, de a munkáját mindig a frakcióvezetéssel egyeztetve, fegyelmezetten és a HVIM-mel való megállapodásunk szellemében végzi. Mivel a két szervezet közötti kapcsolat kikezdhetetlen, így minden ilyen megosztási kísérlet teljesen értelmetlen és nevetséges.
Harmadrészt nekem személy szerint is kitűnő, baráti a kapcsolatom Gyulával, akit a sajtó természetesen kezdetektől fogva démonizál, de csupán azért, mert nem ismerik, és nem is akarják megismerni, ő pedig nem kíván nekik megfelelni. Soha sem mondtam olyat, amit a cikk a számba ad, sőt, több - korábban a frakciónkból kizárt vagy távozott - képviselő példát vehetne Zagyva Gyuláról, arról, hogy valaki hogyan tudja a különféle árnyalatbeli különbségeket elfogadva egy egész közösség ügyét szolgálni.


Deres.tv

Nincsenek megjegyzések: