2013. június 15., szombat

Miért kínait?

Múltkor már a kuruc.info weboldalon is megjelent a hír, hogy Veszprémben a sétáló utca felújításához, Kínából szereztek be térkövet, holott lett volna magyar beszállító is. Szokásos költői kérdést tehetjük fel, kinek az érdeke volt? Melyik lobbicsoport intézte el? Az addig rendben van, hogy bizonyos nyersanyagot, terméket itthon nem tudunk előállítani, bányászni, akkor ugye jön az import lehetősége. Ha nehéz földfémekről lenne szó egy szavunk sem lenne, Kína nehéz földfémek terén a Föld első számú exportőre. Úgy látszik a "Keleti nyitás" abban fog kiteljesedni, hogy a még megteremthető produktumot is külföldről fogjuk beszerezni.

2 megjegyzés:

NS88 írta...

Annyit hozzá fűznék a cikkhez,hogy mivel más városokban is ugyan ez a kő lesz ,ugyanettől a cégtől -bár a hazai olcsóbb, jobb minőségű és a szállítás költségei is legfeljebb a negyede lenne- ,így nyilván központi parancs alapján kötöttek az önkormányzatok szerződést.
Az ilyen milliárdos "apróságokból" is világosan látszik,hogy a kormány szavai és tettei közt óriási szakadék tátong."Támogatjuk a hazait"-mondják.Biztos összegyűrődött a térkép megint,mint izrael EU tagságával kapcsolatban is.

Veszprémi Ellenállás írta...

Persze, Székesfehérváron is ugyanezekkel a gránitlapokkal burkolják le a belvárost. Nyilvánvalóan a lobbizás megint csak "magasabb" körökben történt.