2013. május 22., szerda

Notre Dame-i öngyilkosságával tiltakozott a homokosok házassága ellen

Több száz turista szeme láttára lőtte főbe magát a párizsi Notre Dame székesegyház oltára előtt Dominique Venner. Az idős közíró, történész egykor egy fegyveres nacionalista szervezetben tevékenykedett, újabban pedig a deviáns homokosházasság elleni mozgalom élharcosa volt. Közben a brit parlament alsóháza is megszavazta a buziházasság engedélyezését.


 Az évente 13 millió turistát vonzó ikonikus székesegyházat, a párizsi Notre Dame-ot választotta egy francia férfi öngyilkossága helyszínének. A francia sajtó szerint az idős férfi - aki egy belga gyártmányú Herstal pisztollyal lőtte főbe magát -, Dominique Venner ismert jobboldali történész, esszéíró.
A jobboldali, ultrakonzervatív gondolkodó rendszeresen hallatta a hangját a buziházasság elleni kampányban, és borzasztóan dühös volt, amikor elfogadták a törvényt, amely lehetővé teszi az azonos neműek házasodását: "Új, látványos és jelképes gesztusokra van szükség, hogy felrázzuk az alvókat, az elaltatott lelkiismereteket, és felébresszük eredetünk emlékét" - írta mai blogbejegyzésében. Venner egyébként a hatvanas években börtönben is ült, s az OAS (Titkos Katonai Szervezet) nevű, európai származású algériaiak által létrehozott fegyveres szervezet tagja volt. Később kidolgozta az európai nacionalizmus ideológiáját, s megalapította az Új Jobboldal mozgalmat.
Szemtanúk szerint több száz turista volt szemtanúja annak, ahogy a 78 éves férfi szájába vette a fegyvert, lőtt, majd a főoltárra roskadt. Magukat meg nem nevező rendőrségi források szerint Vennernél volt egy levél, de nem jelentette be előre, hogy mire készül. A látogatók többsége nagyon megijedt, sikoltozva rohant ki az épületből, amelyet hamar kiürítettek a hatóságok. A 850 éves székesegyház a melegházasság-ellenes kampány középpontjába került, a törvény ellenzői rendszeresen tüntetnek körülötte. A Notre Dame hosszú története során számos öngyilkosságot látott már, de a legtöbben a tornyairól ugrottak le, nem pedig máshogy végeztek magukkal.
Deres: Áldozata legyen intő jel, és utolsó figyelmeztetés a fehér európai civilizációnak, hogy cselekednünk kell, különben elveszünk! Tettét nem felejtjük!

Nincsenek megjegyzések: