2012. szeptember 12., szerda

A Jobbik mellett foglalt állást a Veszprém megyeiek többsége a helyi lap világhálós szavazásán


A Veszprém megyei napilap szeptember 10-én megkérdezte olvasóit a Jobbik szeptember 8-án, a Magyar Élet Menete címmel meghirdetett veszprémi vonulásos rendezvényével és az arra válaszul a Világos Magyarországért Mozgalom, az MSZP, a DK, a Hit Gyülekezete és más szélsőséges csoportok által rendezett ellendemonstrációval kapcsolatban. "Mit ér el a Jobbik a Magyar Élet Menetével?" - tette fel a kérdést a Napló.

A szavazók 80%-a szerint a Magyar Élet Menete arra mutat rá, hogy a Jobbik védelmezi a magyar érdekeket. Mindössze 11%-uk szerint vált ki a nemzeti párt ellenállást a demokrácia híveiből, a voksolóknak pedig csupán 9%-a érzi úgy, hogy a vonulók megfélemlítik a lakosságot.

Az egy napig tartó online voksoláson a kiegyensúlyozatlan tájékoztatás ellenére tehát világos véleményt fejeztek ki az emberek, a Jobbik és a magyar érdekképviselet mellett foglaltak állást. Annak ellenére, hogy a napilap hétfői, nyomtatott számában a Jobbik rendezvényéről és az ellendemonstrációról szóló tudósítást úgy vágták össze, hogy az alkalmas volt a Jobbik negatív színben való feltüntetésére.

Indokaink a következők: a címlapon és az 5. oldalon is futó főcím és alcím - "Nem kértek a menetelésből", "Ellendemonstráció fogadta a Jobbikot" azt sugallta az olvasók számára, hogy tiltakozni kell a magyar érdekek mellett kiálló nemzeti érzelmű emberek ellen. A cikk tartalma pedig, azáltal, hogy a Jobbik rendezvényére rátelepedő balliberális és szélsőbaloldali csoportok álláspontját 2/3 arányban tálalta, miközben a Jobbikról mindössze 1/3 arányban írt, nem felel meg az objektív és korrekt újságírás szabályainak. Hasonló arány mutatkozott a rendezvényről közzétett fotók esetében is - szintén a Jobbik kárára. Ráadásul a címlapon meghirdetett voksolás három válaszlehetősége közül is kettő a Jobbik elleni fellépés szükségességére utalt.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom a szavazás eredményére való tekintettel és Barták Péter főszerkesztő úr telefonon tett ígéretére hivatkozva nyomatékosan kéri, hogy a jövőben a kiegyensúlyozott és pártatlan tájékoztatás alapelveit figyelembe véve számoljon be a Veszprém megyei Napló a Jobbik és más nemzeti szervezetek által szervezett rendezvényekről - írja közleményében  Ferenczi Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője, Veszprém megyei elnök.

Megjegyzés: 
A szavazásnak eredményét remélem kézhez kapták a tisztelt (vagy nem) Világos Magyarországért Mozgalom vezetői és elgondolkodnak rajta hogy érdemes e folytatni "harcukat", mert eddig nem értek el semmit, csak a forgalmat akadályozták. 


1 megjegyzés:

Névtelen írta...

szegénységi bizonyítvány
http://href.hu/x/jcv0